-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8498 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

استفاده از بوي خوش توسط پيامبر و معصومان توصيه شده، به طوري كه معروف است بيشتر خرج پيامبر در اين جهت بوده است. اين حكم در مورد ادكلن و عطرهايي كه امروز، رواج دارد و ما از مواد اوليه آن بي اطلاعيم، به چه شكل درميآيد؟

در روايات فراواني توصيه به عطر زدن و معطر كردن و نظافت شده است. علي بن موسي الرضاعليهالسلام فرمود: از سنتهاي پيامبران عطر زدن و كوتاه كردن موهاي اضافي بدن بوده است و در حديث ديگر فرمود: طيب و عطر زدن از اخلاق و منش انبيا بوده است.

وسائل الشيعه، ج 1، باب 89، از ابواب الحمام به بعد.

نيز در روايات فوايد زيادي بر عطر زدن و تميزي ذكر كردهاند كه بيشتر آنها مربوط به ايجاد روحيه نشاط و سلامتي رواني و جسمي فرد ميشود.

همان.

گرچه در روايات از ادهان (روغن زدن) و مشك و عنبر، غاليه، عود، گلاب و... نام بردهاند، ولي بيشتر روايات بر مطلق عطر و طيب تكيه كردهاند.

ميتوان گفت استعمال هرگونه عطر و بوي خوش از جمله ادكلن و عطرهايي كه امروزه در بازار موجود است، جائز است و همان استحباب را دارند.

همان.

فقط از عطرها و ادكلن هايي كه از مواد الكلي تهيه شدهاند، به خاطر نجاست آنها بايد دوري كرد. بنابراين اگر يقين داشته باشيد كه در ادكلن مواد مست كننده داخل شده است، نبايد استعمال كنيد، ولي اگر مشكوك باشد يا معلوم باشد كه مواد الكلي مست كننده در آن داخل نيست، ميتوانيد استفاده كنيد.

امام خميني، استفتاءات، ج 1، ص 100، س 262.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.